
Продукти за 4 порции :
За соса :
200 г майонеза
100 мл заквасена сметана
2 с.л сок от ябълка
сол и млян черен пипер
настъргано индийско орехче
Освен това :
300 гр сварено плешко месо
3 стърка целина
1 червена ябълка
2 стърка пресен лук
1 малка глава червена маруля
няколко листа от маруля
80 г запечени натрошени орехи
4 репички
Начин на приготвяне : За соса разбъркваме майонезата, квасената сметана, ябълковия сок, малко сол, млян черен пипер и индийско орехче.
Пилешкото месо обезкостяваме, махаме кожата и го нарязваме на ивички.Измиваме стръкчетата от целина, почистваме ги и ги нарязваме на парченца.Ябълката измиваме с гореща вода, разрязваме я на 4, махаме семената и я накълцваме заедно с кората.
Пресния лук измиваме, почистваме и нарязваме на кръгчета.Изсипваме всички продукти в голяма купа.Поливаме със соса и разбъркваме добре.
Листата на марулята измиваме и поставяме в 4 чинии или на дъното на голяма купа.Измиваме репичките, разрязваме ги по дължина и ги накълцваме на колелца.Поставяме пилешката салата върху листа от маруля и я поръсваме със запечени орехи.Отстран слагаме репичкиу и сервираме салатата веднага.
Варианти на майонеза, за количество 200 г :
2 с.л. прясно изстискан сок от лимон и 1/2 к.л. настъргана кора от лимон
4 с.л. ситно нарязана кисела краставичка и 1 с.л. ситно нарязан копър
1 дома, нарязан на малки кубчета ( без семената ), и 2 с.л. ситно нарязан босилек
1 стрък много ситно нарязан пресен лук, 1 к.л. прясно настърган корен от джинджифил и 1 с.л. соев сос
1 к.л. счукан чесън, 1/2 зелена чушка, нарязана на ситно, и 1к.л. нарязан лист от риган.
Хранителна стойност/1 порция : 360 ккал/1502 Kj 22г белтъчини 22 г мазнини 16 г въглехидрати.
Няма коментари:
Публикуване на коментар