събота, 9 януари 2010 г.

Свинщини

Любовта на човека към свинското датира още отпреди 12 000 години, когато той започнал да се занимава със земеделие и животновъдство.Прасетата са били едни от първите домашни животни - първо в Източна Азия и по-късно в Европа.В последно време сочните свински мръвки са в немилост заради мазнините, които съдържат.У нас все пак по стар народен обичай от Коледа нататък се яде свинско.Самото прасе се коли навръх Рождество, тъй като до Бъдни вечер се пости." Свинското погребение ", както му казват в много краища на България, е свещен ритуал.Нека му отдадем заслужена почит с тези няколко рецепти :


Печено свинско с подправки
Зеленчуци на фурна с наденици
Тарталетки с кървавица и ябълки
Свинско с леща

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...