Любовта на човека към свинското датира още отпреди 12 000 години, когато той започнал да се занимава със земеделие и животновъдство.Прасетата са били едни от първите домашни животни - първо в Източна Азия и по-късно в Европа.В последно време сочните свински мръвки са в немилост заради мазнините, които съдържат.У нас все пак по стар народен обичай от Коледа нататък се яде свинско.Самото прасе се коли навръх Рождество, тъй като до Бъдни вечер се пости." Свинското погребение ", както му казват в много краища на България, е свещен ритуал.Нека му отдадем заслужена почит с тези няколко рецепти :
Печено свинско с подправки
Зеленчуци на фурна с наденици
Тарталетки с кървавица и ябълки
Свинско с леща
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар