неделя, 17 януари 2010 г.

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!
За 4 порции :
4 филета от пилешки гърди
4 с.л. зехтин
1 ч.л. сух розмарин
сол, млян лют червен пипер
8 парчета тънко нарязана сурова шунка
1 скилидка чесън
1 глава лук
3 стръка целина
3 моркова, 2 малки тиквички
1 с.л. доматено пюре
1/8 л сухо бяло вино
2 с.л. зехтин
1 ч.л. настъргана кора от лимон
1 с.л. нарязан магданоз


Начин на приготвяне : Измиваме месото в студена вода и го подсушаваме.Изпържваме в горещо олио до хрупкаво.Изваждаме от олиото и наръсваме с розмарин, сол и червен пипер.Всяко филе увиваме в два тънки резена шунка.
Лукът и чесънът обелваме и нарязваме на ситно.Остъргваме морковите, целината и тиквичките.Нарязваме ги на тънки ленти.Доматеното пюре разбъркваме добре с бяло вино.
Задушаваме лука в горещо олио докато стане прозрачен.Прибавяме чесъна и зеленчуците и ги запържваме малко.След това прибавяме виното и доматеното пюре и подправяме със сол и червен пипер.
Нареждаме месото върху зеленчуците и ги задушаваме под капак на слаб огън 15 мин.Слагаме филето в затоплена чиния и го държим топло.Към зеленчуците прибавяме настъргания лимон и магданоза, след което ги поставяме до месото и сервираме веднага.


Идеи за :
Месото придобива отличен вкус, когато го увием в шунка.Леката пармска шунка например му придава по-фин аромат от някои видове шунка със силни подправки
Тънки ленти от зеленчуци
- почистваме зеленчуците, нарязваме ги с остър нож най-напред на филии, а след това
- по дължина на тънки ленти с дебелина на кибритена клечка.


Хранителна стойност : 370 ккал/1560 kj 34 г белтъчини 23 г мазнини 24 г въглехидрати


Филето от пилешки гърди е най- нискокалоричната част на пилето.
Пилешките гърди са богати на белтъчини.

1 коментар:

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...