Етикети : Готварски рецепти, предястия, готвене, готвач, продукти, начин на приготвяне, колинарно,
Накиснете 1 мозък за около час в съудена вода. Обелете го и го сварете в подсолена вода. Извадете го да се отцеди и го претрийте през цедка, докато още е топъл. Сложете го в дълбок съд и като го бъркате непрекъснато, прибавете капка по капка 3/4 чаша олио. Посолете разбития мозък, поръсете го с черен пипер, подправете го с 2-3 счукани скилидки чесън и лимонов сок на вкус и го разбийте отново добре. Изсипете го в чиния и го окрасете с маслини, резенчета от твърдо сварени яйца и магданозени листа.
Поднесете го с препечени филийки.
Още предястия
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар