понеделник, 23 ноември 2009 г.

Хайвер от мозък

Етикети : Готварски рецепти, предястия, готвене, готвач, продукти, начин на приготвяне, колинарно,


Накиснете 1 мозък за около час в съудена вода. Обелете го и го сварете в подсолена вода. Извадете го да се отцеди и го претрийте през цедка, докато още е топъл. Сложете го в дълбок съд и като го бъркате непрекъснато, прибавете капка по капка 3/4 чаша олио. Посолете разбития мозък, поръсете го с черен пипер, подправете го с 2-3 счукани скилидки чесън и лимонов сок на вкус и го разбийте отново добре. Изсипете го в чиния и го окрасете с маслини, резенчета от твърдо сварени яйца и магданозени листа.

Поднесете го с препечени филийки.


Още предястия

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...