понеделник, 23 ноември 2009 г.

Трицветен вегетариански пастет

Трицветен вегетариански пастет

моркови, спанак, карфиол – по 400 грама от всеки
трябват още 120 гр. настърган грюйер-или кашкавал, или чедар (твърд кашкавал)
3 малки яйца и
3 малки белтъка. Т.е - 6 МАЛКИ яйца .
Приготовлението
400 гр. моркови сe нарезват на парченца и сваряват 15 минути, без сол, в малко вода. Пасират се и се оставят да се изцедят много добре. Сока от морковите, както и от следващите зеленчуци, може да се запази за зеленчукова крем-супа.

В лъжица масло се запържва леко глава лук, прибавя се 400 грама спанакови листа, наръсва се с чер пипер и се оставя на огъня за 5 минути. Ако се използва замразен спанак, добре е да се размрази предварително.

Отделно 400 гр. цветно зеле (карфиол) се сварява и изцежда. Подправя се с настъргано индийско орехче.

Приготвя се дълга 15 см. формичка за пастет или за кейкс, като се облицова с хартия за печене

В миксера се смесват морковите с 1/3 от настъргания кашкавал, 1 яйце и един белтък. Може да се прибави ималко червен пипер за подсилване на цвета . Изсипва се сместта във формичката. Изравнява се
Процедира се по същия начин със спанака – с кашкавала и яйцето. Изсипва се върху морковите.
След това в миксера се изсипва карфиола с 1/3 от кашкавала, яйцето, белтъка и сместта се изсипва върху спанака.

Добре се потупва формичката за да няма въздух
Слага се във водна баня и се пече на 180° 40-60 минути.
Оставя се да поизстине и се сервира на филийки, с тост.


Още предястия

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...