Трицветен вегетариански пастет
моркови, спанак, карфиол – по 400 грама от всеки
трябват още 120 гр. настърган грюйер-или кашкавал, или чедар (твърд кашкавал)
3 малки яйца и
3 малки белтъка. Т.е - 6 МАЛКИ яйца .
Приготовлението
400 гр. моркови сe нарезват на парченца и сваряват 15 минути, без сол, в малко вода. Пасират се и се оставят да се изцедят много добре. Сока от морковите, както и от следващите зеленчуци, може да се запази за зеленчукова крем-супа.
В лъжица масло се запържва леко глава лук, прибавя се 400 грама спанакови листа, наръсва се с чер пипер и се оставя на огъня за 5 минути. Ако се използва замразен спанак, добре е да се размрази предварително.
Отделно 400 гр. цветно зеле (карфиол) се сварява и изцежда. Подправя се с настъргано индийско орехче.
Приготвя се дълга 15 см. формичка за пастет или за кейкс, като се облицова с хартия за печене
В миксера се смесват морковите с 1/3 от настъргания кашкавал, 1 яйце и един белтък. Може да се прибави ималко червен пипер за подсилване на цвета . Изсипва се сместта във формичката. Изравнява се
Процедира се по същия начин със спанака – с кашкавала и яйцето. Изсипва се върху морковите.
След това в миксера се изсипва карфиола с 1/3 от кашкавала, яйцето, белтъка и сместта се изсипва върху спанака.
Добре се потупва формичката за да няма въздух
Слага се във водна баня и се пече на 180° 40-60 минути.
Оставя се да поизстине и се сервира на филийки, с тост.
Още предястия
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар