Продукти : 450 г пресни картофи, 100 г гъби - почистени и нарязани, 2 яйца ; за майонезата - 1 супена лъжица горчица, сокът от 1 лимон, 1 жълтък, 150 мл олио, 1 супена лъжица накълцан копър.
Начин на приготвяне : Картофите се сваряват в леко посолена вода, докато омекнат.Изваждат се и се оставят да изстинат.Нарязват се на дебели резени и заедно с нарязаните гъби временно се слагат в буркан.Яйцата се сваряват така, че да са много твърди.Обелват се, нарязват се на четвъртинки и също се слагат в буркана при останалите продукти.
За майонезата се смесват горчицата и лимоновия сок в отделен съд и се прибавя жълтъкът от яйцето.Разбива се, докато се получи рядък крем.Прибавя се капка по капка олио, докато сместа започне да се сгъстява.Сипва се, докато майонезата погълне цялото олио, като се бърка непрекъснато.Посолява се и се прибавя на вкус прясно смлян бял пипер, а ако е нужно - и още малко лимонов сок.
Накрая се слага и ситно нарязаният копър.
Картофите, гъбите и яйцата се прехвърлят от буркана в красива салатиера и се заливат с готовата майонеза.
Сервира се веднага.
Видове салати
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар