сряда, 16 декември 2009 г.

Руладини с кренвирши

Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,


Продукти :
700 гр. свинско или телешко месо
4 бр. кренвирши
2 бр. кисели краставички
2-3 бр. картофи
8 бр. мариновани гъби
сол
черен пипер
брашно
4-5 с.л. сметана
мазнина за пържене
1/2 ч.ч. бульон


Начин на приготвяне : Киселите краставички, маринованите гъби и сварените картофи се нарязват на много дребни кубчета.
Месото се разрязва на 8 парчета, които се начукват, посоляват се и се наръсват с черен пипер.
Във всяко се слага по половин обелен кренвирш и част от подготвената смес.
Увиват се на рула, завързват се със здрав конец, овалват се в брашно и се пържат до зачервяване в сгорещена мазнина.
Изваждат се в топла чиния.
В мазнината се разбърква 2 ч.л. брашно, разрежда се с бульона и се вари 5 минути.
Посолява се и се оттегля от огъня.
Застройва се със сметаната и с получения сос се заливат руладините.


Аламинути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...