Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
700 гр. свинско или телешко месо
4 бр. кренвирши
2 бр. кисели краставички
2-3 бр. картофи
8 бр. мариновани гъби
сол
черен пипер
брашно
4-5 с.л. сметана
мазнина за пържене
1/2 ч.ч. бульон
Начин на приготвяне : Киселите краставички, маринованите гъби и сварените картофи се нарязват на много дребни кубчета.
Месото се разрязва на 8 парчета, които се начукват, посоляват се и се наръсват с черен пипер.
Във всяко се слага по половин обелен кренвирш и част от подготвената смес.
Увиват се на рула, завързват се със здрав конец, овалват се в брашно и се пържат до зачервяване в сгорещена мазнина.
Изваждат се в топла чиния.
В мазнината се разбърква 2 ч.л. брашно, разрежда се с бульона и се вари 5 минути.
Посолява се и се оттегля от огъня.
Застройва се със сметаната и с получения сос се заливат руладините.
Аламинути
сряда, 16 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар