
Продукти :
600 г
телешка кайма
1 филия
бял хляб без кората
3 с.л.
прясно мляко
1 с.л.
MAGGI Вълшебен вкус Градински подправки
1
яйце
2/3 ч.ч.
галета
олио за пържене
2
домата, нарязани на кръгчета
1 с.л.
пресен риган или 1 ч.л. сушен
1 топка
моцарела, разрязана на 6 кръгчета или резенчета топено сирене
6
консервирани рибки аншоа (по желание)
Начин на приготвяне : 1.
Хлябът се смесва с млякото и MAGGI Вълшебен вкус Градински подправки и се загрява леко на котлона, докато течността се абсорбира. Смачква се с вилица и се оставя да изстине.
2.
Смесват се добре каймата, хлебната смес, яйцето и черен пипер на вкус. Оформят се 6 кюфтета. Овалват се в галетата и се изпържват по 2 мин. от всяка страна.
3.
Кюфтетата се подреждат в тавичка. Върху всяко се поставя по резенче домат, поръсва се с риган и се поставя резенче сирене.
4.
Всяко парче аншоа се разрязва на две по дължина и се слага на кръст върху моцарелата. Кюфтетата се запичат на 200°С около 15 мин. Поднасят се със свежа салата.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар