
Продукти за 4 порции: 500 г карфиол, 2 яйца, ½ чаена лъжичка сол, 1 пълна супена лъжица брашно, на върха на ножа мацис, галета за паниране, олио за пържене.
Начин на приготвяне : Карфиолът се разделя на розички, измива се добре под течаща вода и се пуска в подсолена вода, в която се вари до непълното му омекване. Изважда се и се оставя да поизстине. Приготвя се средно гъсто палачинково тесто от яйцата, 1-2 супени лъжици студена вода, солта, мациса и брашното. В това тесто се потапят карфиоловите розички, овалват се в галета и се пускат в сгорещено олио (по възможност плаващи, за да се изпържат от всички страни). Поднася се топъл или студен към печено месо, шницели или само с варени картофи и салата.
Други гарнитури
Няма коментари:
Публикуване на коментар