Етикети : Добавки за ястия, гарнитури, обогатяват основното ястие, продукти, приготвяне,
Продукти за 4 порции: 500 г карфиол, 2 яйца, ½ чаена лъжичка сол, 1 пълна супена лъжица брашно, на върха на ножа мацис, галета за паниране, олио за пържене.
Начин на приготвяне : Карфиолът се разделя на розички, измива се добре под течаща вода и се пуска в подсолена вода, в която се вари до непълното му омекване. Изважда се и се оставя да поизстине. Приготвя се средно гъсто палачинково тесто от яйцата, 1-2 супени лъжици студена вода, солта, мациса и брашното. В това тесто се потапят карфиоловите розички, овалват се в галета и се пускат в сгорещено олио (по възможност плаващи, за да се изпържат от всички страни). Поднася се топъл или студен към печено месо, шницели или само с варени картофи и салата.
Други гарнитури
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар