Продукти : 1 кг грах, 250 г пушено свинско месо или сланина, 2 супени лъжици краве масло, 1 супена лъжица брашно, 1 глава лук, магданоз, червен и черен пипер, сол на вкус.
Начин на приготвяне : Сланината се нарязва на дребни парчета и се пържи в сгорещеното масло.Изпържена, се изважда от тенджерата и в маслото се сипват брашното, ситно нарязаният лук и магданозът, щипка червен пипер.Запръжката се разрежда с малко вода и към нея се прибавят сланината и граха.Подправя се със сол и черен пипер и се оставя да ври, докато се сварят.
Други гарнитури
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар