сряда, 2 декември 2009 г.

Ориз с кашкавал

Етикети : Добавки за ястия, гарнитури, обогатяват основното ястие, продукти, приготвяне,


Ориз с кашкавал!!!
Продукти: 4 лъжици разтопено масло (олио), 1/2 чаша ориз, черен пипер, 100 гр. Кашкавал (или сирене ), сол на вкус.


Начин на приготвяне : Изпържваме в 4лъжици разтопено масло ½ чаша ориз, докато стане прозрачен. Заливаме го с чаша и половина топла подсолена вода и го поръсваме с черен пипер. Сваряваме го на тих огън. След това го разбъркваме с кашкавала ( или сиренето ).
Поднасяме като гарнитура към задушено или печено месо.


Други гарнитури

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...