Продукти за 4 порции : 800 г птиче месо, 1 връзка корени за супа, 60 г краве масло, смес от стрит ким и черен пипер, чубрица, щипка червен пипер, 1 глава кромид лук, 1 супена лъжица брашно, 2 ябълки, 1 чаена лъжичка доматено пюре, 1/2 чаена чаша сметана или отцедено през марля кисело мляко, сол.
Начин на приготвяне : Почистеното месо се сварява в 1 л вода заедно с корените за супа, след което кожата и всички несмилаеми части се отстраняват.От месото се приготвят 4 пържолки, които се изпържват в маслото до зачервяване, наръсват се със сместа от подправките и се поставят в затоплена чиния.В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се наръсва с брашното, след което се прибавят ябълките, почистени и настъргани на ренде, и доматеното пюре.Заливат се с малко бульон, посоляват се и се отдръпват от огъня след 5-6 минути.Полученият сос се застройва със сметаната и се изсипва при пържолите.Отделно се поднасят задушен ориз и салата по избор.
Аламинути
понеделник, 28 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар