сряда, 25 ноември 2009 г.

Пилешко месо с лимон

Пилешко месо с лимон!!!
Продукти : 1 кг пилешко месо, 500 г бульон от него, 20 г желатин, 1 глава лук, 1 морков, черен пипер и сол, 1 лимон.


Начин на приготвяне : Пилешкият бульон се подкиселява на вкус и се слага да кипне.Отделно се накисва в студена вода желатинът, за да набъбне.Бялото месо от свареното в бульона пиле се нарязва на ситно и се подрежда в подходяща форма.Върху него внимателно се излива бульон, в който е разтворен и преварително набъбналия в студена вода желатин, като на всеки пласт от около 1 см съдът се слага в хладилника, за да се постегне.Между полежкото на всеки пласт се слагат кръгчета от варени моркови, магданоз, парченца кисели краставички и маслини.


Още предястия

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...