
Продукти : 1 кг пилешко месо, 500 г бульон от него, 20 г желатин, 1 глава лук, 1 морков, черен пипер и сол, 1 лимон.
Начин на приготвяне : Пилешкият бульон се подкиселява на вкус и се слага да кипне.Отделно се накисва в студена вода желатинът, за да набъбне.Бялото месо от свареното в бульона пиле се нарязва на ситно и се подрежда в подходяща форма.Върху него внимателно се излива бульон, в който е разтворен и преварително набъбналия в студена вода желатин, като на всеки пласт от около 1 см съдът се слага в хладилника, за да се постегне.Между полежкото на всеки пласт се слагат кръгчета от варени моркови, магданоз, парченца кисели краставички и маслини.
Още предястия
Няма коментари:
Публикуване на коментар