
Продукти : 1 пуйка около 2 кг, 1 корен магданоз, 1/2 корен целина, 3 глави лук, 2 белтъка, 3 яйца, 50 г желатин, 2 глави чесън, червени мариновани чушки, сол и магданоз.
Начин на приготвяне : Пуйката се почиства и измива, залива се със студена вода ( трябва да е двойно повече от месото ).Добавят се лук, корен от магданоз, целина, сол и черен пипер и се вари на тих огън, докато месото започне да се отделя от костите.Формата или тавичката, в която ще желира, се облива с аспик и се оставя да застине.Дъното се украсява с кръгчета от твърдо сварени яйца, магданоз, червени чушки.Отгоре се слага ситно накъсаното месо и се залива със студения аспик, приготвен по следния начин : бульонът се охлажда и се прецежда, добавят се предварително накиснатият в студена вода желатин и разбитите на сняг белтъци, разбърква се и се слага на слаб огън.Когато белтъците изплуват, тенджерата се сваля от огъня и бульонът отново се прецежда.В торбичка от тензух се слага счукан чесън и тя се потапя за 10 минути в бульона.Сервира се със сос и хрян.
Още предястия
Няма коментари:
Публикуване на коментар