сряда, 25 ноември 2009 г.
Пуйка
Продукти : 1 пуйка около 2 кг, 1 корен магданоз, 1/2 корен целина, 3 глави лук, 2 белтъка, 3 яйца, 50 г желатин, 2 глави чесън, червени мариновани чушки, сол и магданоз.
Начин на приготвяне : Пуйката се почиства и измива, залива се със студена вода ( трябва да е двойно повече от месото ).Добавят се лук, корен от магданоз, целина, сол и черен пипер и се вари на тих огън, докато месото започне да се отделя от костите.Формата или тавичката, в която ще желира, се облива с аспик и се оставя да застине.Дъното се украсява с кръгчета от твърдо сварени яйца, магданоз, червени чушки.Отгоре се слага ситно накъсаното месо и се залива със студения аспик, приготвен по следния начин : бульонът се охлажда и се прецежда, добавят се предварително накиснатият в студена вода желатин и разбитите на сняг белтъци, разбърква се и се слага на слаб огън.Когато белтъците изплуват, тенджерата се сваля от огъня и бульонът отново се прецежда.В торбичка от тензух се слага счукан чесън и тя се потапя за 10 минути в бульона.Сервира се със сос и хрян.
Още предястия
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар