събота, 28 ноември 2009 г.

Салата с печен лук и ряпа

Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати


Салата с печен лук и ряпа!!!
Продукти : 8-9 малки лукчета, 1-2 глави ряпа, олио, лимонов сок ( оцет ) и сол.


Начин на приготвяне : Необеленият лук се нарежда в малка тавичка и се слага във фурната да се пече.През това време ряпата се обелва и настъргва на едрото ренде, посолява се и се оставя за поливин час.Опечените главички лук се изстудяват и готните листа се обелват.Настърганата ряпа се слага в средата на плитко блюдо и около нея се нарежда лукът.Всичко се посолява и залива със смес от олио и лимонов сок ( оцет ).


Видове салати

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...