
Продукти :
500 гр херинга
200 мл вино бяло
2 с.л. оцет
150 мл мляко краве прясно
100 гр лук кромид стар
4 ск. чесън стар
1 ч.л. горчица
2 бр. яйчен жълтък
50 гр сметана квасена
1 ч.л. червен пипер
3 гр черен пипер млян
Приготвяне :
1.Почистете и обезкостете рибата
2.Накиснете филетата в прясното мляко за 2 часа
3.Отделно пригответе марината, като сварите виното и оцета заедно с нарязания лук, чесън, сол и черен пипер
4.Прибавете към нея рибата и долейте малко топла вода (колкото да я покрие)
5.Оставете херингата да се вари 7 минути и след това я извадете и отцедете
6.Изчакайте бульонът да изстине
7.Смесете го с жълтъците, сметаната, горчицата и червения пипер
8.С получения сос залейте порциите риба
Сервирайте ги охладени.
Още предястия
Няма коментари:
Публикуване на коментар