вторник, 24 ноември 2009 г.

Херинга с горчица

Етикети : Готварски рецепти, предястия, готвене, готвач, продукти, начин на приготвяне, колинарно,


херинга с горчица!!!
Продукти :
500 гр херинга
200 мл вино бяло
2 с.л. оцет
150 мл мляко краве прясно
100 гр лук кромид стар
4 ск. чесън стар
1 ч.л. горчица
2 бр. яйчен жълтък
50 гр сметана квасена
1 ч.л. червен пипер
3 гр черен пипер млян


Приготвяне :
1.Почистете и обезкостете рибата
2.Накиснете филетата в прясното мляко за 2 часа
3.Отделно пригответе марината, като сварите виното и оцета заедно с нарязания лук, чесън, сол и черен пипер
4.Прибавете към нея рибата и долейте малко топла вода (колкото да я покрие)
5.Оставете херингата да се вари 7 минути и след това я извадете и отцедете
6.Изчакайте бульонът да изстине
7.Смесете го с жълтъците, сметаната, горчицата и червения пипер
8.С получения сос залейте порциите риба
Сервирайте ги охладени.


Още предястия

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...