
Продукти : 1/2 кг маринована херинга
6 картофа
2 големи моркова
1 глава червено цвекло
2 кромид лук
3-4 кисели кратсвички
1 опаковка (200 г) майонеза
Начин на приготвяне : Маринованата херинга се нарязва на дребно.
Почистените зеленчуци се сваряват и се нарязват на дребно.
Лукът също се нарязва на ситно и се бланшира за1 минутка.
В дълбок съд за поднасяне се редят поне на 2 слоя картофи, риба, лук, моркови, цвекло, майонеза.
Оставя се да престои за около 2 часа, най-добре за един ден в хладилник, за да се смесят добре вкусовете.
Може да се поднесе украсена с настърган кашкавал или твърдо сварени яйца. Може да се украси и с клонки магданоз или копър.
Това е начина, по който е приготвят в един руски ресторант “Петър Първи” в София:
Филетата маринована херинга, това е сельодката, се редят на дъното на дълбока чиния, а върху нея се редуват ситно нарязани продукти – свареночервено цвекло, кисели краставички, варени моркови и картофи, лук.
Залива се с майонеза и настърган кашкавал. Добре е да престои няколко часа, преди да се поднесе. Така вкусът на рибата и зеленчуците проникват един в друг.
Още предястия
Няма коментари:
Публикуване на коментар