
Продукти : 1,5 кг картофи, 125 г краве масло, няколко скилидки чесън, сокът от 1 лимон, сол, черен пипер, майонеза, няколко маслинки, 1 риба консерва, 1 глава лук, 1 твърдо сварено яйце, няколко кисели краставички.
Начин на приготвяне : Картофите се сваряват, обелват се още топли и се правят на пюре, което се омесва с кравето масло, счукания чесън, сокът от лимон и черният пипер.
Получената смес се разделя на 3 равни части.С първата се покрива дъното на съда, в който ще се пече ( намазано предварително с масло ).Отгоре леко се намазва с майонеза, смесена с парченца маслини и риба-консерва, покрива се с картофена смес, намазва се и вторият пласт с майонеза, този път примесена с нарязан на ситно лук, настъргано твърдо сварено яйце, магданоз и парчета риба.Отгоре се покрива и с последната картофена смес, слага се тук-там бучки масло и се пече.След около час ( при умерена фурна ) се изважда от формата и се поднася с резенчета кисели краставички.
Още предястия
Няма коментари:
Публикуване на коментар