
Продукти : 1 кг филе от мерлуза или налим, 150 г олио, 5 яйца, горчица, 200 г кисело мляко, 100 г кисели краставички, 1 лимон, магданоз, сол, черен пипер, 350 г майонеза.
Начин на приготвяне : Измитото рибно филе се нарязва на порции, поръсва се със сол, напръсква се с оцет и се оставя на 15 минути.Пържи се в силно сгорещено масло.
Изпържената риба се поставя в плитка чиния, поръсва се с настърганите на ренде твърдо сварени яйца и дребно нарязаните кисели краставички.Залива се с майонезата, разбъркана с малко кисело мляко.Отгоре се поръсва със счукан черен пипер, украсява се с клончета магданоз и лимонови резенчета.
Още предястия
Няма коментари:
Публикуване на коментар