вторник, 24 ноември 2009 г.

Пиле с грах

Етикети : Готварски рецепти, предястия, готвене, готвач, продукти, начин на приготвяне, колинарно,


пиле с грах!!!
Порции: 4

Продукти:

1 пиле
800 г. грах от консерва
1 гл. лук
1 ч.ч. бяло вино
1 с.л. брашно
50 г. масло
2 с.л. олио
1 к.л. индийско орехче
черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, изпържваме от двете страни в масло и олио и изваждаме. В останалата мазнина, пържим ситно нарязания лук, поръсваме с брашното бъркаме и заливаме с равни части вода и вино разбъркваме и добавяме пилето, грахта , индийското орехче, черния пипер и варим до омекване на месото.


Още предястия

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...