
Необходими продукти :
* 700-800 г телешки или свински мозък
* 1 връзка корени за супа
* 1 бр. яйце
* 1/2 ч.ч. прясно мляко
* 3-4 с.л. брашно
* лимонов сок
* оцет
* черен пипер
* дафинов лист
* магданоз
* 1 с.л. растително масло
* 60 г масло
* сол
* магданоз
Начин на приготвяне : Мозъкът се кисне 1-2 часа в студена вода. Кипва се отвара от вода, 1 с.л. оцет, сол, едро нарязаните корени за супа, 3-4 зърна пипер и парченце дафинов лист и в нея се пуска изкиснатият мозък. Вари се 15 минути на силен огън и 10 минути на слаб. Оставя се да се охлади в отварата, отцежда се, обелва се и се нарязва на филии, които се мариноват 30 минути в марината от лимонов сок, растителното масло, сол, черен пипер и магданоз. Потапят се в панировка, приготвена от яйцето, млякото, брашното и щипка сол и се пържат в горещото масло, след което се изваждат в затоплена чиния. В същата мазнина се изпържва леко посолен магданоз, с който се гарнира мозъкът.
Още предястия
Няма коментари:
Публикуване на коментар