
Продукти :
4 големи домата
2 яйца
100 гр. сирене
100 гр извара
100 гр шунка
50 гр кашкавал
3 – 4 листенца босилек
1-2 стръка зелен лук
3-4 стръка магданоз
10 черни маслини
Начин на приготвяне : * Избират се хубави домати, средни по размер и твърди. Отрязват им се капачета и се издълбават с лъжичка;
* Диматите се обръщат да се изцедят от сока за около 15 мин;
* Плънката се приготвя като към разбитите яйца се добавя сирене, извара, нарязана на ситно шунка, зелен лук, магданоз и босилек. Добавят се и маслините, без костилките, нарязани на кръгчета.
* Доматите се подреждат в тавичка и се пълнят с плънката. Отгоре се посипват с настърган на ренде кашкавал,
* В тавичката се налива 100 мл вода и доматите се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Можем да приготвим пълнени домати и за диетата на Дюкан:
Дюкански пълнени домати
4 големи домата
2 яйца
200 гр извара
200 гр шунка
3 – 4 листенца босилек
1 стрък зелен лук
3-4 стръка магданоз
Доматите се пълнят с тази плънка.
Още предястия
Няма коментари:
Публикуване на коментар