понеделник, 30 ноември 2009 г.

История на гарнитурите

Това са разнообразни добавки за месни и рибни ястия и ястия от птици и дивеч.Те увеличават обема на основното ястие, правят го по-хранително и по-икономично и, което е особено важно - обогатяват го с различни хранителни вещества.
Големият асортимент на продуктите, от които се приготвят гарнитурите, включва почти всички зеленчуци, макаронени изделия, туршии, яйца и плодове.
За да протежава готовото ястие хубав вкус и да бъде хранително, всички негови съставни части - основни продукти, сосове и гарнитури трябва да се съчетават по вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...