Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати

Продукти :
1000 гр патладжани
30 мл олио
15 мл лимонов сок
2-3 ск. чесън стар
Начин на приготвяне :
1.Измийте патладжаните, подсушете ги и ги набодете на няколко места
2.Сложете ги във фурната да се пекат около 40 минути
3.Извадете ги и ги оставете да изстинат, след което ги обелете
4.С миксер ги направете на пюре и поръсете със сол и черен пипер на вкус
5.Прибавете олиото, лимоновия сок и намачкания чесън
6.Разбъркайте сместа и я сервирайте студена с препечен хляб и домати, лук и маслини
С този хайвер можете да напълните малки доматчета или да ги сервирате като гарнитура към риба.
Видове салати
Няма коментари:
Публикуване на коментар