петък, 27 ноември 2009 г.

Салата с маслини

Етикети : Салати, посоляване, оцет, зеленчуци, консервирани, туршии, заливки,
Няколко правила, които трябва да имате предвид, когато приготвяте салати


салата с маслини!!!
Продукти :
400 гр домати
100 гр пиперки червени
100 гр пиперки зелени
100 гр краставици
100 гр лук кромид стар
100 гр маслини
30 мл лимонов сок
20 мл зехтин


Начин на приготвяне : 1.Пуснете за 10 секунди доматите във вряла подсолена вода
2.Изстудете ги на течаща вода преди да ги обелите, и ги нарежете
3.Измийте краставицата и чушките и нарежете чушките на тънки кръгчета
4.Без да белите краставицата, я нарежете на парченца, а лука - на тънки кръгчета
5.Сложете всички продукти в салатиера заедно с маслините
6.Изстискайте лимона върху тях
7.Преди да сервирате, напръскайте със зехтина, поръсете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре
Сложете я за малко в хладилника да се изстуди.


Видове салати

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...