вторник, 24 ноември 2009 г.

Мариновано пиле

Етикети : Готварски рецепти, предястия, готвене, готвач, продукти, начин на приготвяне, колинарно,


мариновано пиле!!!
2 обезкостени бутчета.

За маринатата:
50 мл водка или ароматна ракия
сок от 1/2 лимон
6 скилидки чесън
1 с.л. зехтин
1 с.л. мед
2 щипки мащерка, девесил, босилек и риган

Кожата на бутчетата се отстранява. Продуктите за маринатата се смесват в купичка и хубаво се разбъркват.
Месото се поставя в ароматната смес, овалва се хубаво и се остава да престои поне няколко часа (най-добре едно денонощие) в хладилник.

После бутчетата се пекат на намазана с олио скара по 7 минути от всяка страна., до готовност.

Поднасят се с много салата и бира някъде на зелено.


Още предястия

1 коментар:

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...