Етикети : Готварски рецепти, предястия, готвене, готвач, продукти, начин на приготвяне, колинарно,
2 обезкостени бутчета.
За маринатата:
50 мл водка или ароматна ракия
сок от 1/2 лимон
6 скилидки чесън
1 с.л. зехтин
1 с.л. мед
2 щипки мащерка, девесил, босилек и риган
Кожата на бутчетата се отстранява. Продуктите за маринатата се смесват в купичка и хубаво се разбъркват.
Месото се поставя в ароматната смес, овалва се хубаво и се остава да престои поне няколко часа (най-добре едно денонощие) в хладилник.
После бутчетата се пекат на намазана с олио скара по 7 минути от всяка страна., до готовност.
Поднасят се с много салата и бира някъде на зелено.
Още предястия
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
super e
ОтговорИзтриване