Продукти : 500г овче сирене, 1 пакетче сирене " Крема ", 80 г краве масло, 1 крива червена пиперка ( може и суха ), 2 зърна черен пипер, 1 чаша пюре от спанак, 1 морковче, щипка червен пипер.
Начин на приготвяне : Омекналото масло и настърганото сирене се смесват добре със сиренето " Крема ".От сместа се отделя едно топче и към него се прибавя щипка червен пипер.Размесва се добре и отново се прави топче, което ще бъде лицето на Дядо Коледа.За очи се поставят зрънцата черен пипер, а връхчето на моркова става нос.Краят на кривата червена пиперка ( около 5-6 см ) се отрязва и се нахлупва като качулка на " главата " на Дядо Коледа.От останалата бяла смес ( от сиренето и маслото ) се оформя по-голяма топка, която ще бъде тялото." Главата " и тялото се съединяват.До Дядо Коледа може да се направи и метла от парче праз, нарязано на ивички.Цялата фигура се слага в красива плитка чиния, върху която е изсипано и изравнено спаначеното пюре.По желание от бялата смес може да се направи и брада, а от парченца чушка да се изрежат " копчета " за " кожуха " на Дядо Коледа.
Още предястия
сряда, 25 ноември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар