понеделник, 23 ноември 2009 г.

Яйца с бешамел

Яйца с бешамел
Продукти : няколко яйца, 2 кисели краставички, 2 чаени лъжички горчица, сол, черен пипер, жълтък; за бешамела - 150 г. прясно мляко, 20 г. краве масло, 1 супена лъжица брашно, щипка сол.


Начин на приготвяне : Яйцата се сваряват и се подреждат в родълговато блюдо.Приготвя се бешамелов сос от брашното, прясното мляко, кравето масло и солта.Към него се прибавят ситно накълцаните кисели краставички, горчицата, солта, черния пипер и стрития жълтък.Яйцата се заливат с така приготвената смес.


Още предястия

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...