Португалски яйца
Етикети : Готварски рецепти, предястия, готвене, готвач, продукти, начин на приготвяне, колинарно,
Продукти:
1 1/4 яйце
1 филийка бял хляб
1/4 лъжица оцет
сол
1 лъжичка доматено пюре
захар
масло за пържене
черен пипер
Начин на приготвяне:
Яйцата се счупват във вряща вода, в която е сипано сол и оцет. Врят 2-3 минути. Като побелеят, изваждат се с решетъчна лъжица. Хлябът се панира в яйце и се пържи в масло. Всяко яйце, поръсено с черен пипер, се слага върху топлия хляб и се залива с доматен сос.
Още предястия
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар