
Продукти : 500 г мляно месо (еднородна или смес), 1 тънка филийка сух бял хляб, 1 к.ч. прясно мляко, 1 глава кромид лук, 1 картоф, 1 с.л. кисело мляко, 1 яйце, 1/4 връзка магданоз, 1 ч. л. смлян черен пипер, 3 скилидки чеснов лук, 2 к.ч. брашно, 2 к.ч. мазнина за пържене (за предпочитане е смес от мас и олио), чубрица и сол на вкус.
Начин на приготвяне : Мляното месо се омесва с хляба, предварително накиснат в прясното мляко или във вода, отцеден и натрошен. Прибавят се ситно нарязаните лук и магданоз, почистеният и настърган на дребно ренде картоф, киселото мляко, счуканият чесън, яйцето и подправките (промишлено приготвеното мляно месо е осолено, поради което не се налага допълнително да се прибавя сол). Сместа се омесва добре и от нея се оформят кръгли или елипсовидни кюфтета, които се овалват в брашно, изтръскват се леко и се пържат в сгорещената мазнина. Поднасят се с гарнитура от пържени картофи и сезонна салата.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар