четвъртък, 17 декември 2009 г.

Пикантни кюфтета

Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,


Пикантни кюфтета!!!
Продукти: 500 г свинско месо, 1 люта чушка, 200 г пушени гърди, 1 глава лук, 2 яйца, 1 филия стар сух хляб, ½ връзка магданоз, галета за овалване, мазнина за пържене, сол, горчица и черен пипер.


Начин на приготвяне : Обезкостяваме месото, нарязваме го на хапки, нарязваме също и гърдите на парчета и ги смиламе с машинката за мелене на месо. Редуваме месо, лук, гърди, лютата чушка и хляб. Към смляната смес прибавяме яйцата, нарязания на дребно магданоз, малко соев сос, горчица, сол и черен пипер. Омесваме добре каймата и я оставяме да поотлежи. Оформяме малки кюфтенца. Овалваме ги в галетата. Пържим ги в сгорещената мазнина. Сервираме ги върху пюре от спанак или картофено пюре със салата според сезона.


Аламинути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...