
Продукти: 500 г свинско месо, 1 люта чушка, 200 г пушени гърди, 1 глава лук, 2 яйца, 1 филия стар сух хляб, ½ връзка магданоз, галета за овалване, мазнина за пържене, сол, горчица и черен пипер.
Начин на приготвяне : Обезкостяваме месото, нарязваме го на хапки, нарязваме също и гърдите на парчета и ги смиламе с машинката за мелене на месо. Редуваме месо, лук, гърди, лютата чушка и хляб. Към смляната смес прибавяме яйцата, нарязания на дребно магданоз, малко соев сос, горчица, сол и черен пипер. Омесваме добре каймата и я оставяме да поотлежи. Оформяме малки кюфтенца. Овалваме ги в галетата. Пържим ги в сгорещената мазнина. Сервираме ги върху пюре от спанак или картофено пюре със салата според сезона.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар