Продукти за 4 порции : 600 г прясно телешко смляно месо, 1 яйце, 1/4 чаена чаша растително масло, 1 супена лъжица ситно нарязана кисела краставичка, 1 малка глава лук, 1 скилидка чесън, 1 супена лъжица нарязани мариновани гъби, бялата част от 1 малък стръг праз, магданоз, 1 чаена лъжичка горчица, сол, черен пипер, 10 маслини, почистени от костилките, лимонен сок ( или оцет ).
Начин на приготвяне : Месото се смила още 1-2 пъти и се омесва със сол, черен пипер, стрития чесън и ситно нарязаните лук и магданоз.Оформят се 4 по-големи плоски кюфтета и се оставят да отлежат 1 час на студено.Всяко кюфте се поставя в отделна чиния и се наръсва със смес от ситно нарязани магданоз, праз и половината маслини.От яйцето и растителното масло се прави майонеза, подправя се на вкус със сол, горчицата и лимонен сок ( оцет ) и в нея се прибавят ситно нарязани гъби, краставички и останалите маслини.Порциите се заливат с майонезата.
Поднася се препечен хляб и салата според сезона.
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар