Продукти за 4 порции : 600 г прясно телешко смляно месо, 1 яйце, 1/4 чаена чаша растително масло, 1 супена лъжица ситно нарязана кисела краставичка, 1 малка глава лук, 1 скилидка чесън, 1 супена лъжица нарязани мариновани гъби, бялата част от 1 малък стръг праз, магданоз, 1 чаена лъжичка горчица, сол, черен пипер, 10 маслини, почистени от костилките, лимонен сок ( или оцет ).
Начин на приготвяне : Месото се смила още 1-2 пъти и се омесва със сол, черен пипер, стрития чесън и ситно нарязаните лук и магданоз.Оформят се 4 по-големи плоски кюфтета и се оставят да отлежат 1 час на студено.Всяко кюфте се поставя в отделна чиния и се наръсва със смес от ситно нарязани магданоз, праз и половината маслини.От яйцето и растителното масло се прави майонеза, подправя се на вкус със сол, горчицата и лимонен сок ( оцет ) и в нея се прибавят ситно нарязани гъби, краставички и останалите маслини.Порциите се заливат с майонезата.
Поднася се препечен хляб и салата според сезона.
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар