четвъртък, 17 декември 2009 г.

Шницел по швейцарски

Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,


Шницел по швейцарски!!!
Продукти:
600гр. мляно месо
200гр. мек колбас
4бр. средно големи картофа
1к.ч. смлян лук
2бр. яйца
1ч.ч. настърган кашкавал
2с.л. горчица
магданоз
чер пипер
сол
растителна мазнина
брашно


Начин на приготвяне : Картофите се сваряват.Обелват се и заедно с мекия колбас се смилат в блендера.
Омесва се каймата заедно с картофите,колбаса,яйцата,лука,магданоза,черния пипер и солта.Оформят се шницели.
Всеки шницел се овалва в брашно и се изпържва от едната страна.
Нареждат се в тавичка.Всеки шницел се намазва с горчица и се покрива с настъргания кашкавал.Запичат се докато кашкавала се разтопи.
Поднася със салата.

Друг вариант е да наредите оваляните в брашно шницели в намаслена тавичка.Пече се около 30мин.Намазват се с горчица,поръсват се с кашкавал и се запичат леко.


Аламинути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...