
Продукти : 100 г лук, 1 малък морков, парче целина, 1/2 връзка магданоз, скилидка чесън, 1 гвоздейче карамфил, 20-30 г консервирани гъби, 500 г домати, 50 г сланина, 1 супена лъжица олио, 200 г сухо бяло вино, черен пипер и сол.
Начин на приготвяне : На умерен огън в сгорещеното олио се слагат ситно нарязаните сланина, лук, магданоз, морков, целина, гъби, счуканият чесън, карамфилчето, черният пипер и солта.Всичко се разбърква и се прибавят виното и доматите.Когато водата почти изври, тиганът се захлупва с капак.Сосът трябва да ври на тих огън около час, като от време на време му се сипва малко вода.След като е напълно готов се прецежда.
Сосове
Няма коментари:
Публикуване на коментар