Етикети : Сосове, това не е ястие, едно от най-важните неща за готвача, сос означава посолен, пикантни, студени, топли сосове,
Продукти: ½ кг гъби печурки, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 чаена чаша гъбен бульон, 2 супени лъжици брашно, 3 супени лъжици масло (олио), магданоз, черен пипер, сол.
Начин на приготвяне : Гъбите изчистваме, измиваме и ги варим в малко подсолена вода. Когато се сварят, ги нарязваме на ситно и ги пускаме в съд, в който сме поставили 2 супени лъжици врящо масло. Снемаме ги от огъня и ги оставяме настрани. В отделен съд слагаме останалото масло, изпържваме брашното, като непрекъснато бъркаме до златисто, разреждаме до умерено гъст сос с прясно мляко и с бульона където са врели гъбите (може да използваме и кубче гъбен бульон, разтворено във вода). Продължаваме да бъркаме, докато заври и се получи гладък сос. С него заливаме гъбите. Отгоре поръсваме с едро смлян черен пипер и ситно нарязан магданоз. Поднасяме с пържени картофи и различни салати.
Сосове
понеделник, 7 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар