Продукти : бялото месо от по-голямо пиле или кокошка, 1 пилешко дробче или 1 филия от гъши черен дроб, 10 г краве масло, 1 гъба, галета сол, черен пипер, лимонен сок, 1 филия сух бял хляб без кората, 1 супена лъжица бульон, сос от печено, ароматизиран с 1-2 капки коняк, мазнина за пържене.
Начин на приготвяне : Внимателно се отделят голямото и малкото филета от бялото месо.Начукват се леко с мокро дървено чукче, наръсват се със сол, черен пипер и лимонен сок и се оставят да отлежат 1/2 час.Пилешкото дробче се полуизпържва в кравето масло ( без да се соли ), а след него се изпържва гъбата ( цяла ), посоляват се и се наръсват с черен пипер.Върху голямото филе се слага дробът, над него гъбата, и се покрива с малкото филе.Крайщата на голямото филе се загъват и полученото руло се стяга с конец.Потапя се в разбитото яйце, после в галета и отново в яйцето.Изпържва се в много гореща маслена баня до златисто оцветяване.Изпържва се и хлебната филия, навлажнена с бульона, и върху нея се слага рулото.Отстрани се сипва сосът от печено.Рулото се поднася с гарнитура от задушен ориз и грах и салата според сезона.
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар