Продукти : бялото месо от по-голямо пиле или кокошка, 20 г краве масло, 2-3 сотирани гъби, нарязани на дребно, 1 твърдо сварено яйце, 1 сурово яйце, галета, 1 супена лъжица настърган кашкавал, лимонен сок, сол, черен пипер, мазнина за пържене.
Начин на приготвяне : От бялото месо се отделят голямото и малкото филета.Начукват се леко с дървено чукче, наръсват се със сол, черен пипер и няколко капки лимонен сок и се оставят да отлежат 1/2 час.От свареното ситно нарязано яйце, кравето масло, гъбите, настъргания кашкавал и щипка черен пипер се приготвя плънка, която се поставя върху голямото филе и се покрива с малкото увива се руло, което се стяга с конец и се потапя в разбитото яйце, в галетата и отново в яйцето.Изпържва се до златисто оцветяване в гореща маслена баня.
Поднася се, след като се освободи от конеца, с пържени в същата мазнина картофи и салата според сезона.
Аламинути
понеделник, 28 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар