Продукти за 4 порции : 500 г смляно месо ( смес ), 40 г краве масло, магданоз, горчица, червен пипер, сол, 2 супени лъжици галета, мазнина за пържене.
Начин на приготвяне : Месото се омесва с малко сол, галетата, червен и черен пипер и се оформя на 16 питки.Маслото се смесва със ситно скълцан магданоз и горчица.В средата на 8 от питките се поставя по равно количество от маслената смес и се покрива с другите 8 питки, като краищата им се притискат, за да се слепят.Кюфтетата се изпържват бързо в много гореща мазнина, като се обръщат с лопатка ( или се нареждат в обилно намазана с масло тава и се пекат в гореща фурна, като се обръщат през 5 минути и се поливат със соса от тавата ).
Поднасят се със задушени зеленчуци, пържени картофи и туршия.
Аламинути
четвъртък, 17 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар