Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 300 г телешко месо
* 200 г шарено свинско месо
* 100 г пушен колбас
* 1 глава лук
* 1 бр. чушка
* 1 бр. люта чушка
* 1 дебела филия сух бял хляб без кората
* 2-3 с.л. прясно мляко
* 1 бр. яйце
* щипка черен пипер
* кимион
* бахар
* брашно
* сол
* мазнина за пържене
Начин на приготвяне : Месото се посолява и се смила с колбаса, почистените от семената чушки, лука и навлажнения с млякото хляб два пъти. Получената смес се оставя да отлежи 1 час. Прибавят се яйцето и подправките и се омесва много добре. Оформят се кюфтета, които се овалват в брашно и се изпържват в сгорещена мазнина.
Аламинути
четвъртък, 17 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар