неделя, 27 декември 2009 г.

Паниран шницел

Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,


Паниран шницел!!!
Продукти :
500 гр. телешко( или свинско) филе
1 ч.ч. галета
5 яйца
1 к.ч. брашно
1 ½ к.ч. мазнина
50 гр. краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне : Месото се нарязва на 5 еднакви парчета, след което се почистват от ципата.
Начукват се с дървено чукче и леко се набраздяват с нож. Наръсват се със сол и черен пипер. Овалват се в брашното, разбитите яйца, галета и непосредствено преди пържене повторно се овалват в яйцата. Пържат се в сгорещена мазнина.


Аламинути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...