събота, 19 декември 2009 г.
Карамелизирани ябълки
Продукти за 4 души : 12 дребни ябълки, 100 г захар, 2 с.л. вода.
Измийте и подсушете добре ябълките, без да махате дръжките.Загрейте захарта с водата и оставете на котлона, докато се разтопи и започне да се карамелизира.
Щом карамелът стане златист на цвят, започнете да топите в него ябълките, хващайки ги за дръжките.Обръщайте в карамела, докато изцяло се покрият с него.Готовите ябълки оставете върху хартия за печене.Изчакайте карамелът да се втвърди и сервирайте.
Ястия с ябълки
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар