
Продукти:
250 г кайма
1 белтък
1 скилидка пресован чесън
1 с л брашно
2 ч л галета
1 ч л сол
смлян черен пипер
майорана
30 г хляб
масло за пържене
Смес за овалване :
1 яйце
1 с л прясно мляко
брашно
галета
Начин на приготвяне :
Хлябът се нарязва на парчета и се потапя във вода.
След като се напои се смила заедно с каймата, белтъка, ситно нарязания лук, пресования чесън, брашното, галетата, подправки, 2 ч л вода и 1 ч л сол.
От сместа се оформят плоски кюфтета.
Овалват се в брашно, яйце, разбито с прясното мляко, и галетата.
Пържат се от двете страни в олио.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар