Продукти за 4 порции : 500 г агнешка или телешка кайма, 2 сурови картофа, 1 месеста пиперка, 1 чаена лъжичка доматено пюре, 1 супена лъжица ситно нарязан магданоз, 2 яйца, 1/2 чаена чаша прясно мляко, брашно, сол, черен пипер, 6 супени лъжици галета, мазнина за пържене.
Начин на приготвяне : Към смляното месо се прибавят настърганите картофи, ситно нарязаните пиперка и магданоз, доматеното пюре, 1 яйце, черен пипер, сол и други подправки ( кимион, бахар ) по желание.Сместа се омесва много добре.След като отлежи 1 час, от нея се оформят 8-12 кюфтета, които се потапят в по-гъсто палачинково тесто, приготвено от второто яйце, млякото, брашно и щипка сол, а след това в галета, и се пържат в гореща мазнина до златисто оцветяване.
Поднасят се с пържени картофи, задушен ориз, салата от червено цвекло и кисели краставички.
Аламинути
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар