
Продукти :
* 800 г говеждо или телешко месо
* сол
* черен пипер
* мазнина за пържене
* 4 бр. яйца
* 80 г масло
* 4 ч.л. ром или коняк
* 4 с.л. бульон
Начин на приготвяне : Месото се увива в ленен плат и се начуква, след което се нарязва на дебели пържоли. Посоляват се, наръсват се с черен пипер и след като отлежат 30 минути, се изпържват от двете страни в силно загрят намазан с мазнина железен тиган, докато отгоре се появят червени капчици. Веднага се слагат в затоплени чинии. Яйцата се изпържват в кравето масло едно по едно на очи и се слагат върху бифтеците. Прецедената мазнина от пърженето на бифтеците се разрежда с бульона, ароматизира се с рома и се излива върху бифтеците.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар