Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 800 г говеждо или телешко месо
* сол
* черен пипер
* мазнина за пържене
* 4 бр. яйца
* 80 г масло
* 4 ч.л. ром или коняк
* 4 с.л. бульон
Начин на приготвяне : Месото се увива в ленен плат и се начуква, след което се нарязва на дебели пържоли. Посоляват се, наръсват се с черен пипер и след като отлежат 30 минути, се изпържват от двете страни в силно загрят намазан с мазнина железен тиган, докато отгоре се появят червени капчици. Веднага се слагат в затоплени чинии. Яйцата се изпържват в кравето масло едно по едно на очи и се слагат върху бифтеците. Прецедената мазнина от пърженето на бифтеците се разрежда с бульона, ароматизира се с рома и се излива върху бифтеците.
Аламинути
петък, 11 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар