
Продукти за 4 души : 1 пиле, 1/2 л сайдер ( ябълково вино ), 5 малки глави лук, 2 дафинови листа, 6 стръка естрагон, 4 с.л. зехтин, 800 г дребни ябълки, сол, черен пипер.
Начин на приготвяне : Сложете пилето за 1 час в марината, приготвена от сайдера, 1 накължана на ситно главичка лук, 1 дафинов лист и 3 стръка естрагон, сол и черен пипер на вкус.Извадете пилето от марината и прехвърлете в тавичка.Подредете около него целите ябълки, полейте със зехтина, прибавете 4-те почистени и разрязани наполовина глави лук, останалия дафинов лист и естрагона, посолете, подправете с черен пипер и полейте с ч черпак от маринатата.Изпечете за 40 мин на 165 градуса, след това увеличете градусите на фурната на 240 и допечете още 15 мин, докато пилето приятно се зачерви.От време на време мажете със соса от печеното, ако ви се стори, че е на малял, полейте с малко от останалата марината.
Ястия с ябълки
Няма коментари:
Публикуване на коментар