
Продукти за 4 души : 2 стръка розмарин, 250 г брашно, 150 г масло, 60 мл студена вода, 2 големи ябълки, 2 глави червен лук, 80 г нарязан бекон, 30 г грюер ( швейцарски жълто сирене ), 1 яйце + 1 белтък, 20 мл сметана, сол, черен пипер.
Начин на приготвяне : Сложете в купата на миксера изронените иглички от 2-та стръка розмарин и брашното и разбийте.Прибавете 150 г размекнато масло и отново разбийте.Подправете със сол.Омесете тесто, като прибавите студената вода.Разточете на тънка кора и покрийте с нея квадратна тавичка ( 22 см ).Нарежете почистените от семената необелени ябълки и лука на дебели резени.Наредете в тавичката, като редувате резени ябълки с резени лук и бекон.Настържете кашкавала и разбъркайте с яйцето и допълнителния белтък, сметаната и сол и черен пипер на вкус.Залейте тартата с тази смес, прегънете краищата на кората отгоре и пъхнете за 40 мин във фурната, загрята на 200 градуса.Извадете тартата от фурната и я сервирайте леко поизстинала, нарязана на квадрати.
Ястия с ябълки
Няма коментари:
Публикуване на коментар