събота, 19 декември 2009 г.
Солена тарта
Продукти за 4 души : 2 стръка розмарин, 250 г брашно, 150 г масло, 60 мл студена вода, 2 големи ябълки, 2 глави червен лук, 80 г нарязан бекон, 30 г грюер ( швейцарски жълто сирене ), 1 яйце + 1 белтък, 20 мл сметана, сол, черен пипер.
Начин на приготвяне : Сложете в купата на миксера изронените иглички от 2-та стръка розмарин и брашното и разбийте.Прибавете 150 г размекнато масло и отново разбийте.Подправете със сол.Омесете тесто, като прибавите студената вода.Разточете на тънка кора и покрийте с нея квадратна тавичка ( 22 см ).Нарежете почистените от семената необелени ябълки и лука на дебели резени.Наредете в тавичката, като редувате резени ябълки с резени лук и бекон.Настържете кашкавала и разбъркайте с яйцето и допълнителния белтък, сметаната и сол и черен пипер на вкус.Залейте тартата с тази смес, прегънете краищата на кората отгоре и пъхнете за 40 мин във фурната, загрята на 200 градуса.Извадете тартата от фурната и я сервирайте леко поизстинала, нарязана на квадрати.
Ястия с ябълки
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар