Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти : 500 г месо от телешки бут
100 г обезтлъстена шунка
1 ч.ч. (200 мл) бяло вино
30 г масло
2 с.л. (20 мл) олио
16 много дребни главички лук
черен пипер
сол.
Начин на приготвяне : От телешкия бут се нарязват малки медальони и се начукват. Обелените лукчета се изпържват в масло и олио до пожълтяване, изваждат се и в останалата мазнина се изпържват медальоните от двете страни до зачервяване, посоляват се, поръсват се с черен пипер, налива се виното и се възварява. Прибавят се лукчетата и шунката, нарязана на кубчета и се задушава под похлупак около 20 минути.
Аламинути
събота, 12 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден
Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма.
Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.
Пилешка салата
...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...
Супа със сирене
Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...
Шоколадова торта с ягоди
С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...
Филе от пилешки гърди в було от шунка
С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...
Няма коментари:
Публикуване на коментар