събота, 12 декември 2009 г.

Медальон от телешко месо

Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,


Телешки медальон!!!
Продукти : 500 г месо от телешки бут
100 г обезтлъстена шунка
1 ч.ч. (200 мл) бяло вино
30 г масло
2 с.л. (20 мл) олио
16 много дребни главички лук
черен пипер
сол.


Начин на приготвяне : От телешкия бут се нарязват малки медальони и се начукват. Обелените лукчета се изпържват в масло и олио до пожълтяване, изваждат се и в останалата мазнина се изпържват медальоните от двете страни до зачервяване, посоляват се, поръсват се с черен пипер, налива се виното и се възварява. Прибавят се лукчетата и шунката, нарязана на кубчета и се задушава под похлупак около 20 минути.


Аламинути

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Една ябълка на ден

Ябълка!!! Англичаните имат поговорка, според която 1 ябълка на ден ще прогони доктора от дома ви.Французите пък препоръчват да изяждате 1 ябълка сутрин за здраве и още 1 вечер - за красота.Ябълките са прекрасна възможност, ако сте решили да започнете диета.Дори се препоръчва поне един ден в месеца да оставаме само на ябълки за разтоварване и пречистване на организма. Сега обаче наближава Коледа и не е време за диети.Затова използвайте безценния плод, зса да си приготвите вкусни ястия и десерти.Ако идеята ви харесва, пробвайте тези рецепти.

Пилешка салата

Пилешка салата!!!...Какво да направим с пилешкото месо, останало от предния ден ? Ето една прекрасна идея...Прочети повече...

Супа със сирене

Супа със сирене!!!Изключително ароматно и бързо за приготвяне предястие, идеално за зимен обед или вечеря...Прочети повече...

Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди!!!С тесто от натурално какао и сметана с ванилия и ягоди, тортата е незаменима за следобедното кафе или чай...Прочети повече...

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Филе от пилешки гърди!!!С хрупкавото ароматично було от бекон месото става вкусно и сочно...Прочети повече...