
Продукти :
700 г телешко бонфиле
2 глави лук, големи, нарязани на ситно
280 мл сметана
1 с. л. брашно, препълнена
2 с.л. доматено пюре
85 г краве масло
сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне : Месото се нарязва на тесни ивички (5-6 см дължина, 1 см дебелина) напречно на мускулите влакна. В съд смесете сметаната и доматеното пюре и добре разбъркайте. Сгорещете маслото в тиган, добавете лука, нарязан на тънко на дъното, леко запържете, добавете ивиците месо, поръсени със сол и черен пичер и запържете съвсем леко за да не се втвърди месото. Поръсете с брашното, разбъркайте и пържете още 2-3 минути. Изсипете отгоре сметановата смес и задушавайте за 10-на мин на слаб огън.
Ястието се поднася с гарнитура от пържени картофи или пресни домати, но задължително горещо.
Аламинути
Няма коментари:
Публикуване на коментар