Продукти за 4 порции : 1 пиле, 1 връзка корени за супа, 1 яйце, 1/2 чаена чаша бира, 1-2 супени лъжици растително масло, брашно, лимонен сок, индийско орехче, сол, черен пипер, мазнина за пържене.
Начин на приготвяне : Почистеното пиле се вари 15 минути с корените за супа и малко сол.Изважда се и като се отцеди, се разрязва на 4 котлета, от които внимателно се отделят кожата и костите.Котлетите се наръсват със сол, черен пипер, лимонен сок и се оставят да престоят 20 минути.От жълтъка, растителното масло, бирата, 1 щипка настъргано индийско орехче и брашно се приготвя тесто, по-гъсто от палачинковото, към което, след като отлежи 1/2 час, се прибавя разбитият с 1-2 капки лимонен сок белтък.Котлетите се панират в тестото и се изпържват в гореща маслена баня.Пържат се един по един в малък съд, за да не се понижава температурата на мазнината.Котлетите се поднасят с пържени картофи и салата от домати.
Аламинути
понеделник, 28 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар