Етикети : аламинути, натюр, месо, смляно месо, панирано, риба, колбаси, пържени ястия,
Продукти :
* 1 бр. пиле около 1 кг
* 4 с.л. олио
* 2 малки глави лук
* 1 връзка магданоз
* сол
* черен пипер
* индийско орехче
* настъргана лимонова кора
* лимонов сок
* 1 бр. яйце
* 2-3 с.л. брашно
* 1/2 ч.ч. прясно мляко
* няколко капки коняк или ром
* кашкавал по желание
* 1/2 ч.ч. пилешки бульон
* 4 филии бял хляб без кората
* 90 г масло
* 1/2 ч.ч. червено вино
Начин на приготвяне : Месото се почиства от кожата и костите и се оформят 4 котлета, които се начукват леко и се оставят за няколко часа в марината от ситно нарязания лук, половината олио, няколко зърна черен пипер, лимонов сок, лимонова кора, щипка настъргано индийско орехче, магданоз, коняк и сол. Приготвя се палачинково тесто от яйцето, млякото, брашното и щипка сол, в което се потапят маринованите котлети. Изпържват се в гореща мазнина от маслото и останалото олиото до златисто оцветяване. В същата мазнина се изпържват канапета от леко навлажнените с бульона хлебни филии. Върху всяко канапе се поставя по един котлет и се наръсва с изпържения в мазнината магданоз и по желание с настърган кашкавал. В мазнината от пърженето се прибавят маринатата и червеното вино и се приготвя пикантен винен сос, който се поднася отделно в сосиера.
Аламинути
понеделник, 28 декември 2009 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Една ябълка на ден

Пилешка салата

Супа със сирене

Шоколадова торта с ягоди

Филе от пилешки гърди в було от шунка

Няма коментари:
Публикуване на коментар